Met veel plezier hebben wij deze Paddock Paradise aan mogen leggen.

Via de opdrachtgever zijn wij in contact gekomen met Femke Dölle, zij is de architect van dit project.

Met hiernaast ziet u het ontwerp voor de Paddock Paradise.

Het gaat over een oppervlakte van ca. 2.300m2 voor 3 paarden.

 

Voordat dit stuk van de tuin een Paddock Paradise werd was het eerst een groot stuk tuin met een tuinhuisje. Op dat moment hadden de paarden een andere plek waar ze vrij rond konden lopen. 

 

Wanneer je een tuin opnieuw gaat aanleggen begin je altijd met het grondwerk. Dit is de basis van je tuin. 

In deze tuin zijn eerst de bomen verwijderd om ruimte te creëren. Daarna is het grondwerk gedaan om vervolgens alles uit te zetten. Dit houd in dat je kan zien hoe het eruit komt te zien.

 

 

Als het uitzetwerk klaar is, is het tijd om de verschillende hoogtes te maken in de Paddock Paradise. 

Hiervoor hadden wij heel veel grond nodig. Met meerdere soorten graafmachines zijn er verschillende hoogtes gecreëerd. 

 

De volgende stap was het aanbrengen van (half)verharding en de Paddock Paradise bodem. Ook is er een begin gemaakt voor een nieuw tuinhuis / shelter.                   Wat leuk is om te zien is dat de Paddock Paradise vorm begint te krijgen. Nu is het zichtbaar hoe het eruit komt te zien.

 

Om de Paddock Paradise op te fleuren, is het aan geplant met een prachtige wilde bloemen mengsel en verschillende kruiden. Hierbij is er gekeken naar de biodiversiteit, wat goed en eetbaar is voor de paarden.

Daarnaast zijn er in de Paddock Paradise paaltjes geplaatst waar draad tussen gespannen wordt. Dit word gebruik om zo verschillende looproutes te creëren voor de paarden.  

Ook is er verder aan het tuinhuis / shelter gewerkt en is er beregening geplaats waardoor de beplanting genoeg water krijgt.

                                                                                                     Ondertussen is was het Heritage hekwerk geleverd.                                                                                                          Dat is een traditionele omheining vervaardigd uit een mengsel van 100% zuiver hi-polymeer hars met UV- inhibitoren, die aantasting door zonlicht voorkomen.

Dit hoogwaardige PVC is weersbestendig, kleur- en vormvast. Schilderwerk is niet meer nodig, rotten of afbladderen is immers onmogelijk bij dit uiterst praktische materiaal. Dit is een duurzame, veilige en nagenoeg onderhoudsvrije omheining. Alle kunststof materialen zijn volledig recyclebaar en dus milieuvriendelijk. 

Het tuinhuis was inmiddels ook klaar voor gebruik en het was tijd om de Paddock Paradise op te leveren. De paarden konden erin los gelaten worden. Volgens de eigenaar  waren de paarden dol gelukkig! 

Hieronder ziet u het eind resultaat van de Paddock Paradise.

                                                   Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden over de Paddock Paradise, tuinhuis en / of het hekwerk?                                                       Neem gerust contact met ons op! Dan leggen wij graag alles uit onder een genot van een bakje koffie of thee.