Ontwerp


Uw ideale tuin begint bij een slim ingericht tuinontwerp. Samen met u nemen we uitgebreid de tijd om uw wensen en ideeën in kaart te brengen zodat er achter de tekentafel een tuinontwerp ontstaat dat precies bij u past. Wij vinden dat er voor iedere smaak, plaats en beurs een passend ontwerp en aanleg van een tuin mogelijk is.

In dat ontwerp wordt rekening gehouden met (half)verhardingen in de tuin (denk hierbij bijvoorbeeld aan tegel-/ klinkerverhardingen of grind), in combinatie met een juiste verhouding groen en mogelijke bouwkundige elementen. In de keuze van materialen zullen wij u helpen door duidelijk en helder advies te geven.

Het eerste gesprek is vrijblijvend waarbij alle wensen van u besproken zullen worden, hierna kunt u ervoor kiezen om met ons een ontwerp-overeenkomst aan te gaan. Met deze overeenkomst maken wij voor u een 2D ontwerp met presentatie boekje, deze producten komen we bij u thuis presenteren. U kunt al een tuinontwerp ontvangen vanaf €375,00.

Beplantingsplan en advies

Een beplantingsplan waar goed over nagedacht is betaald zicht op de lange termijn terug. Het gaat daarbij niet alleen om kleur en grootte. Bepaalde planten hebben een zonnige en droge plek nodig, andere planten juist weer een schaduwrijke en vochtige plaats. Er moet ook terdege rekening worden gehouden met het feit dat planten elkaar kunnen beconcurreren. Het mag niet zo zijn dat de ene plant de andere overwoekerd en dat daardoor onnodig veel onderhoud nodig is.

Een goede plaatsing van de verschillende planten is erg belangrijk. Dat gaat verder dan sorteren op kleur en grootte. Denk ook aan de verschillen tussen schaduwplanten, zonaanbidders, planten die droog moeten staan of juist op vochtige grond.

Bovendien moeten we ervoor waken dat de ene plant de andere niet overwoekerd en dat er niet onnodig veel tijd besteed moet worden aan wieden en snoeien. Juiste beplanting vraagt veel vakkennis en u voorkomt veel ergernis door u te laten adviseren.

Wij kunnen, naar uw wensen, ook een evenwichtig beplantingsplan opstellen.

Aanleg

Bij Hoveniersbedrijf Schotman werken enthousiaste vakbekwame hoveniers met ruime ervaring, die persoonlijk uw wensen inventariseren en vervolgens ook zorg dragen voor de aanleg van uw tuin.

Deze mate van betrokkenheid is voor u een groot voordeel en garandeert een perfecte uitvoering waarin niets aan het toeval wordt overgelaten.

Vanuit een gedegen ontwerp en een evenwichtig beplantingsplan kunnen wij de aanleg van uw tuin verzorgen.

Wij gebruiken binnen elk budget topkwaliteit planten en bieden u de keuze uit een ruime sortering materialen zoals natuursteen, gebakken materiaal en duurzaam hout.

Onderhoud

Of u nu een onderhoudsarme tuin heeft of een meer bewerkelijke: elke tuin heeft met zekere regelmaat aandacht nodig.

Het snoeien van bomen en struiken en het wieden van onkruid zijn zaken die niet moeten onderschat moeten worden want voor u het weet verandert uw prachtige tuin in een wilde tuin.

Niet iedereen heeft tijd, zin of de mogelijkheid om zelf de tuin bij te houden. Wij nemen met onze ervaring en kennis van zaken graag dit onderhoud op ons. Denk daarbij ook aan het winterklaar maken van uw tuin, het onderhouden van uw gazon en de bemesting van uw tuin.

Ook het onderhoud van (bedrijfs-)terreinen en openbaar groen nemen wij graag voor ons rekening.

Renovatie

Hoveniersbedrijf Schotman is ook uiterst deskundig op het gebied van de renovatie van bestaande tuinen. Want ook dat vraagt veel inzicht en vakkennis. Het is van groot belang dat er oog is voor de omgeving en de waardevolle elementen die aanwezig zijn.

Bij renovatie kunt u denken aan zaken als het herstellen van een terras, een schutting vervangen of een nieuwe beplanting.  Ook uw bestaande tuin herinrichten behoort tot de mogelijkheden.